Modellerne er lidt ligesom telefonsælgere

Forholdene er uhumske. Chefen aldrig særlig rar. Og så handler det om salg. Ikke aviser eller mobilabonnementer, tværtimod. Det handler om modebranchen og de penge, de tjener på piger, der ikke engang er fyldt 18 år.

Man kan vel altid sige op? Det har du ret i. Hvis du ikke gider sælge aviser, kan du sige op. Hvis du ikke gider at sælge håndtasker, kan du også sige op. Desværre er der meget få, der ikke gør det. Fordi de ved ikke, at det handler om salg. De tror det handler om dem selv. På intet tidspunkt handler det om dem. Modebranchen er magtfuld og klog. Her handler det 10/10 gange om modtageren, køberen og dem, der har pengene og vil bruge dem. Det er dem, det hele handler om. Forbrugeren! 

”Dont hate the player, hate the game”. Udtrykker er som skræddersyet i denne sag.

Nu, prøver Dove at gøre en forskel. De har selv været synderen. Overalt i byer og Tv-reklamer har de brugt kvinder med den blødeste og flotteste hud. Men ikke længere. Nu er de nemlig fornuftige. Eller så er det deres adm. Dirketør, der er blevet fornuftig. Måske han har set, at vi har fået nok af det
hele?

Medierne fokuserer stort set kun på de kvindelige modeller. Det er er derfor de færreste, der har skrevet eller snakket om, at kvinderne tjener langt mere i modebranchen. Mandelige modeller for Prada kan få, hvis de er heldige, op til 50.000 USD for en dags arbejde, hvis kampagnen er stor. Kvinderne får helt andre beløb. Også for Prada, vil en kvindelig model, måske endda pige model – da de bruger modeller ned til 17 år – få op til en million, bare lige sådan. Vejen dertil er lang, så økonomisk har pigerne lidt fornuftigt i at blive i branchen. Men derfra er der ikke flere argumenter.

Telefonsælger kan vi alle blive. Model sætter andre krav og mange drømmer om det – de færreste drømmer om at blive telefonsælger. Denne passion kan brænde op.

Konklusionen må være, vi intet kan eller bør gøre. Folk må styre sit eget liv, som de vil. Hverken du, os eller politikkere skal blande sig. Hvis modelbureauerne siger de skal tabe sig, må det være sådan. En håndværker får også ondt i ryggen. I alle brancher kan du finde ulemper, hvis bare du elsker det du laver og ikke kun går efter ét mål, så skal det nok gå. Rejsen dertil er det vigtigste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *